Despre Proiect

 

Demersul parcuri360 a pornit de la intenția de a realiza o carte despre parcurile și grădinile publice din București. Ne-am dat seama că, pe baza numeroaselor informații strânse din arhive și a datelor culese de-a lungul timpului din teren, puteam elabora un material foarte de complex cu privire la acest subiect.

Apoi ne-am întrebat unde trebuie să ne oprim cu acoperirea problematicii pentru ca intenția noastră să devină realitate într-un orizont de timp rezonabil. Treptat am ajuns la concluzia că sunt multe aspecte pe care este important să le prezentăm. Și că nu ar trebui să ne limităm doar la parcurile și grădinile publice din București. Și că este important să avem în vedere deopotrivă ansamblurile publice și private. În cele din urmă am realizat că toate acestea nu pot fi incluse într-o simplă carte.

Așadar, am început să conturăm un demers amplu, cu multe straturi și fațete. Un demers în cadrul căruia cartea la care ne gândeam inițial a devenit unul dintre produsele ce urmează să fie generate în cadrul fazei inițiale de dezvoltare. Respectiv, un demers care înglobează mai multe proiecte complementare, sprijinite de diverse surse de finanțare și care urmează să se desfășoare pe o perioadă îndelungată de timp.

Intenționăm să aducem astfel parcurile și grădinile din România în atenția publicului larg, interesat de frumos și de calitatea cadrului de viață. Folosim în acest sens o paletă largă de instrumente pe care le avem la dispoziție și, nu în ultimul rând, o tehnologie de vârf din domeniul vizualului, care imprimă identitate demersului nostru.

Astfel, parcuri360 își propune să ofere o viziune completă asupra comorilor verzi, uneori neștiute, din mediul urban românesc. Pornind de la materiale de arhivă și ajungând până la situația ce poate să fie constatată azi în teren, toate informațiile de specialitate sunt prezentate într-un format accesibil și incitant.

Te invităm să descoperi prin intermediul acestui site călătoria noastră prin parcurile și grădinile din România!