În cadrul proiectului parcuri360 ne-am propus să realizăm o serie de tururi virtuale ghidate de specialiști. Acestea vor include, între altele, povești ale unor parcuri și grădini istorice sau ale elementelor are intră în componența acestora, informații despre starea actuală a compoziției vegetale sau descrieri cu privire la ce a mai rămas în teren din intențiilor inițiale ale autorilor acestor amenajări.

O parte din aceste tururi vor fi filmate cu o camera360 – tehnologie care va permite o observare complexă și completă a spațiului vizitat pentru cei care vizualizează online aceste plimbări ghidate.

Pentru a exemplifica modul în care tururile virtuale ghidate vor permite observarea spațiului, echipa parcuri360 a realizat câteva filmări de probă pe care vă invităm să le vizionați mai jos. Toate tururile ghidate realizate în cadrul acestui proiect precum și o serie de alte materiale video educative pot fi vizionate pe canalul youtube parcuri360.

plimbare 360 – Parcul Constantin Brancusi din Targu Jiu

un scurt moment din deplasarea echipei parcuri360 la Târgu Jiu în luna ianuarie 2018, deplasare în cadrul căreia am parcurs Ansamblul Calea Eroilor, pornind de la Masa Tăcerii, de lângă râul Jiu și ajungând până la Coloana fără Sfârșit 

plimbare 360 – Parcul Copou din Iasi

un scurt moment din deplasarea echipei parcuri360 la Iasi in luna ianuarie 2018, deplasare în cadrul căreia am avut ocazia să observăm, între altele, teiul lui Eminescu și Monumentul Regulamentului Organic